Milieuvriendelijke en duurzame schorten van biologisch katoen

Milieuvriendelijke en duurzame schorten - biologisch en gerecycled

Milieuvriendelijke en duurzame schorten van biologisch katoen

Wij werken graag met stoffen met een lage ecologische voetdruk voor het milieu. Zo werken we vooral met stoffen en fournituren van verschillende producenten van Europese oorsprong. Zij kunnen een hoogwaardige kwaliteit garanderen, en zij richten zich ook op het ontwikkelen van duurzame en milieuvriendelijke materialen. Hierbij letten ze op alle verschillende aspecten die daarvoor van belang zijn; het productieproces, de productlevenscyclus en toeleveringsketen.

Biologische en gerecyclede bedrijfskleding

Er zijn verschillende manieren waarop een stof duurzaam genoemd kan worden. Biologisch katoen en bio stoffen worden geteeld zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën, synthetische meststoffen of pesticiden. Dit minimaliseert de schadelijke impact op het milieu en bevordert gezonde landbouwpraktijken. Gerecyclede stoffen worden vervaardigd uit hergebruikte vezels of materialen, waardoor de vraag naar nieuwe grondstoffen en het gebruik van energie en water worden verminderd. Dit kan zowel een natuurlijke als synthetische stof zijn. Beide soorten materialen zijn erg populair vanwege het positieve impact op het milieu. Daarnaast is het ook erg belangrijk dat deze stoffen op een milieuvriendelijke productieproces tot stand komen. Dit betekend het minimaliseren van water- en energieverbruik, het verminderen van afval en het gebruik van milieuvriendelijke kleurstoffen en chemicaliën.

Lange levensduur

Onze grootste focus omtrent duurzaamheid ligt op de levensduur van een product. veel van onze producten zijn ontwikkeld voor in de horeca, en hier wordt alles vanwege voedselveiligheid ontzettend veel en goed gewassen. Het moet dus wel tegen een stootje kunnen. In onze webshop bieden we verschillende schorten en sloven aan waarvan we we verzekeren dat ze jarenlang meegaan.

Natuurlijke materialen en een authentieke, vintage uitstraling met bio katoen

Het schort dat je op de foto ziet is gemaakt voor de toffe keukenbouwer Fierens uit België, zij wilden hun klanten een mooi en nuttig cadeau geven bij een keuken op maat. Voor eigenaresse Karo was het erg belangrijk dat het geschenk een lage ecologische voetafdruk heeft. Daarmee bedoelen we dat het een laag impact heeft op onze aarde. Daarom hebben we gekozen voor een mooie stevige katoenen canvas, met een naturelle katoenen look, waarvan je zelfs nog een paar pitjes van de katoenplant in de stof ziet zitten. Daarnaast is de stof ook GOTS gecertificeerd, dit houd in dat het biologisch is en dat iedereen in de productieketen eerlijk behandeld en betaald is, van katoenboer tot wever van de stof.

Certificaat voor een milieuvriendelijk en verantwoord product

Er bestaan een boel certificaten en keurmerken voor het bepalen van de mate waarin de stof ‘duurzaam’ is. Een paar voorbeelden zijn GOTS biologische vezels, OEKO-TEX Standard 100 voor het testen op schadelijke stoffen, Bluesign staat voor duurzame productieprocessen en Fair Trade Certified staat voor eerlijke arbeidsomstandigheden.

Deze keurmerken zijn ook wel handvaten voor het kiezen van de juiste duurzame materialen. Dit helpt bij het voorkomen van greenwashing, dit is het misleiden van consumenten door bedrijven die ten onrechte beweren milieuvriendelijk te zijn. 

“Gemaakt van biologische katoen, gecertificeerd door Global Organic Textile Standard, verzekeren onze schorten je van een duurzame keuze in harmonie met de natuur.”

Biologisch katoen - duurzaam en milieuvriendelijk schort
Lisa van Doek & Dook

Ik, Lisa, ben afgestudeerd in Technische Commerciële Textielkunde aan de Hogeschool in Enschede, en ik weet wat de gevolgen zijn van de textielindustrie op de aarde. Het is voor mij daarom ook van groot belang om duurzame producten te maken. Die lang mee gaan, en niet schadelijk zijn voor mens en milieu. “

Lisa

Wil jij ook duurzame en stijlvolle schorten ?

Of neem direct contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden.