Denim schorten voor de leukste fietsenwinkel

Landewé fietsenmaker denim schorten

Fietsenmakers in stoere denim schorten

De allerleukste fietsenwinkel van Nederland zit in Enschede! Het voelt bijna oneerbiedig om ‘fietsenwinkel’ te zeggen, want het is absoluut meer dan dat. Je kunt er een fiets aanschaffen, maar ook laten repareren, accessoires kopen, koffie drinken, een praatje maken, kijken in de werkplaats, je kunt er bijna een dagje uit van maken 😉 Ik werd er dan ook heel erg enthousiast van dat Marian en Wim van Landewé Fiets Totaal denim schorten wilden laten maken. Het eerste contact was voor de verbouwing van de zaak, waarbij de werkplaats naar voren gehaald werd en de ‘eyecatcher’ van het bedrijf zou worden. De hele ‘look’ van Landewé ging op de schop. En daar moest mooie bedrijfskleding bij. Ze zagen het voor zich; de fietsenmakers in stoere denim schorten. Het ene denim schort is het andere niet, dus kwamen Marian en Wim naar ons atelier om zich te laten adviseren.

Schort van dubbelzwarte denim

In het atelier gingen we schorten en verschillende soorten denim bekijken. De keuze viel al gauw op dubbelzwarte denim en op stevige riemen van geborsteld rundleer. De fietsenmakers moeten in hun denim schort een grote mate van bewegingsvrijheid hebben. Het denim schort moet ze niet belemmeren bij het reparatiewerk. Ik adviseerde twee riemen, die kruisen op de rug. Het schort wordt dan met denim strikbanden op taillehoogte op de rug vastgeknoopt en vanaf de bovenkant van het schort lopen twee leren riemen over de schouders schuin over de rug. Zo hangt het denim schort niet aan de nek, maar zorgen de schouderriemen voor verdeling van de druk.

Denim schorten voor de fietenmaker Landewé

One size does not always fit…

Soms is het toereikend om een denim schort in één maat uit te voeren. Maar bij Landewé kozen ze ervoor dat iedereen, dus ook het verkopend en adviserend personeel, in een denim schort zou gaan lopen. En de maten liepen nogal uiteen. Geen probleem, we hebben de schorten uiteindelijk in drie maten uitgevoerd, zodat er voor iedereen een fijn passend denim schort is. Op de denim schorten hebben we kunstlederen labels aangebracht met het logo erin gelaserd. Deze labels hebben we ook op de stoere bijpassende blouses aangebracht. Een gereedschapsriem, waar de meest gebruikte gereedschappen aan gehangen kunnen worden, maakt het gebruiksgemak van de denim schorten compleet!

Lisa van Doek & Dook

“We zijn trots op het resultaat. Gave schorten voor een geweldig bedrijf. Als je in de buurt bent moet je echt eens gaan kijken. Doe de groeten aan Marian en Wim!”

Lisa

Wil jij ook een schort voor jouw fietsenwinkel?

Of neem direct contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden.